Fitxa del llibre: Les lluminoses

7a Tertúlia: 21 de gener de 2022.

Arrenquem nova temporada amb un convidat especial, l’Eloi Puig, president de l’Associació Catalana de Ciència Ficció i Fantasia. Li hem demanat que a més d’acompanyar-nos i introduir-nos en aquest apassionant món de la Ciència Ficció, ens recomani un llibre per al club, que en aquesta ocasió, per tant, beu de dos gèneres al mateix temps: Novel·la negra de ciència ficció!

Lauren Beukes. Les lluminoses.

Lauren Beukes va néixer el 5 de juny de 1976. Va créixer a Johannesburg, Sud-àfrica. Va assistir a l’Escola Roedean a Johannesburg, i va obtenir un màster en Escriptura Creativa per la Universitat de Ciutat del Cap.

Va treballar com a periodista freelance durant deu anys, incloent dos anys a Nova York i Chicago.

És l’autora de The Shining Girls (Les lluminoses), una novel·la sobre un assassí en sèrie que viatja en el temps i una supervivent que capgira la persecució. Va ser publicada el 15 d’abril de 2013 pel segell Umuzi de Random House Struik a Sud-àfrica, i en diversos països posteriorment.

The Shining Girls (les lluminoses) va guanyar el Premi a la Millor Novel·la de la crítica de The Strand Magazine,el Thriller RT de l’Any, el premi del públic d’Exclusive Books, i el premi literari més prestigiós de Sud-àfrica, el Premi de la Universitat de Johannesburg. Els drets televisius de la novel·la han estat adquirits per MRC i l’empresa de Leonardo DiCaprio, Appian Way, segons The Hollywood Reporter.

La seva novel·la anterior, Zoo City, un thriller hard-boiled sobre el crim, la màgia, la indústria de la música, els refugiats i la redempció ambientada en un Johannesburg reimaginat, va guanyar el Premi Arthur C. Clarke el 2011 i el Kitschies Red Tentacle el 2010 a la millor novel·la. Va ser preseleccionat per al Premi BSFA 2010 a la millor novel·la, el Premi World Fantasy 2011 a la millor novel·la, el Premi d’Escriptura Creativa 2010-2011 de la Universitat de Johannesburg, el Premi Literaris M-Net, el premi de la crítica de Nielsen’s Booksellers el 2011 i va ser finalista per al premi de Sunday Times de Sud-àfrica el 2011 i per al premi literari internacional de Dublín el 2012. La portada va rebre el premi BSFA 2010.

Els drets cinematogràfics han estat reservats per la productora sud- africana, Helena Spring.

La seva primera novel·la va ser Moxyland, una novel·la ciberpunk ambientada en una futura Ciutat del Cap. Ambdós llibres van ser publicats per primera vegada a Sud-àfrica per Jacana Publishing i llançats internacionalment per l’Angry Robot.

El seu primer llibre, l’obra de no ficció Maverick: Extraordinary Women From South Africa’s Past (Oshun 2005) va ser nominada per al premi Alan Paton del Sunday Times el 2006.

Ha publicat històries curtes en diverses antologies, entre elles “Més conflictes” (NewCon Press 2011), Home Away (Zebra 2010), Touch: Stories of Contact (Zebra 2009), Open: Erotic Stories from South African Women Writers 21 2008), FAB (Umuzi 2007), African Road: New Writing from Southern Africa (New Africa Books 2005), 180 Degrees: New Fiction By South African Women Writers (Oshun 2006) i Urban 03 (New Africa books 2015).

Al juliol de 2014, Beukes va publicar una nova novel·la anomenada Broken Monsters, que es desenvolupa a Detroit, Míchigan.

La seva primera col·lecció de ficció curta, Slipping: Stories, Essays, i Other Writing (Tachyon Publications), va ser publicada a l’octubre de 2016.

Obra literària

Novel·la

  • 2005 Maverick: mujeres extraordinarias del pasado de Sudáfrica
  • 2008 Moxyland
  • 2010 Zoo City
  • 2013 The Shining Girls (Les lluminoses)
  • 2014 Broken Monsters
  • 2019 Motherland

Ficció curta

      Urban ’03 (2004)

  • African Road: New Writing from South Africa (2005)
  • 180 Degrees: New Fiction By South African Women Writers (2006)
  • FAB (2007)
  • Open: Erotic Stories from South African Women Writers (2008)
  • Touch: Stories of Contact (2009)
  • Home Away: 24 Hours, 24 Cities, 24 Authors (2010)
  • Pandemonium: Stories of the Apocalypse (2011)
  • Foreword for Jeff Noon – Vurt, 20th anniversary edition (2013)
  • Foreword for Alan Moore – The Ballad of Halo Jones (2013)

Les lluminoses

LA NOIA QUE NO HA MORT CAÇA L’ASSASSÍ QUE NO HAURIA D’EXISTIR

Chicago, 1931

Harper Curtis, un home violent sense llar, arriba a una casa que amaga un secret sorprenent: és la porta que el trasllada a altres moments en el temps per assetjar dones joves que li apareixen com «lluminoses», envoltades d’una aura especial que les converteix en l’objecte preciós dels seus instints assassins.

Chicago, 1992

La vida de Kirby Mazrachi s’ha trastocat després del brutal intent d’assassinar-la. Mentre lluita per trobar el seu atacant, el seu únic aliat és en Dan, un reporter d’homicidis que va tractar el cas i intenta protegir-la de la seva obsessió. A mesura que la Kirby avança en la investigació, descobreix altres noies, les que no van aconseguir sobreviure. Les proves dels crims són… impossibles, i la resposta sembla amagar-se en una casa abandonada al centre de la ciutat.

La autora Lauren Beukes y su organigrama para Las luminosas (fotografía por Morne van Zyl)

Webgrafia.

https://lektu-p.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/assets/u/k6/YouMN1nk9GzdL4lgfuK6.jpg   

https://elbiblionauta.com/ca/2021/06/23/entrevista-a-lauren-beukes/

https://laurenbeukes.com/

https://es.wikipedia.org/wiki/Lauren_Beukes

https://www.maimes.cat/les-lluminoses/

https://www.lacasadeel.net/2014/02/las-luminosas.html


Deixa un comentari

Website Powered by WordPress.com.

Design a site like this with WordPress.com
Per començar